Nieuws

1 jaar oud

Inmiddels is het een jaar geleden dat we de statuten hebben ondertekend bij de notaris ter oprichting van Stichting Voorvechter.
Er moest daarna nog een hoop gebeuren, een rekening openen, een site bouwen, ANBI status verkrijgen en actie opzetten. Ook nu nog moet er een hoop gebeuren, dus achterover leunen zit er voorlopig nog niet in.

Daarom is het mooi om vandaag te melden dat we een nieuw doel hebben en deze keer voor het VUMC. Mede door het initiatief van de organisatoren van het komend dartstoernooi, om een doel te zoeken die past bij darm, maag of leverkanker zijn we opzoek gegaan naar een doel welke hierbij past.
Met hulp van de maag, lever en darmstichting, zijn we bij het VUMC uitgekomen. Hier wil men een onderzoek starten naar darmkanker met de inmiddels welbekende eNose, welke we inmiddels ook kennen uit het onderzoek naar Mesothelioom.

Met de eNose wil men onderzoeken of darmkanker sneller en prettiger is op te sporen. door te “snuffelen” aan ontlasting. in plaats van een endoscopie, uit ervaring kan ik melden dat die laatste niet het meest begeerlijke onderzoek is. Daarnaast zal ook de eNose ingezet kunnen worden bij darmontstekingen bij kinderen uit een couveuse.
Met dit onderzoek zal een databank met “bergen” onderzoeksmateriaal moeten worden opgeslagen. Dit zal moeten gebeuren in een speciale en beveiligde vriezer.

Nu zal dit geld niet allemaal bijeen kunnen komen door het dartstoernooi alleen. Iedereen kan hier een bijdrage inleveren, door zelf hier iets voor te organiseren, een lade a €150,- te sponsoren of een donatie te doen onder vermelding vrieskist.

Zodra er meer bekend is over het dartstoernooi zullen we dit ook laten weten via de verschillende media. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: