Nieuws

Bijdrage aan Viro-immunotherapie Alvleesklierkanker

 

Viro-immunotherapie

Al eerder hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek naar Alvleesklierkanker met viro-immunotherapie, wat wordt uitgevoerd in het Erasmus MC.

De eerdere keren hebben wij voor dit onderzoek RNA isolatiekits en cytotoxkits bekostigd. Ook deze keer hebben wij deze kits mogen en kunnen bekostigen. Daarnaast hebben we ook een deel kunnen bekostigen voor Hyclone Foetaal bovine serum. FBS (Foetaal bovine serum) wordt als essentieel supplement toegevoegd aan kweekmedium, dat wordt gebruikt voor het onderhouden van in-vitro tumorcellen en weefselkweken. Voor het onderzoek naar viro-immunotherapie voor alvleeskliertumoren worden zogeheten Hyclone FBS gebruikt. Dat in tegenstelling tot reguliere FBS, gegarandeerd vrij is van endotoxines. Deze endotoxines kunnen, indien aanwezig in het FBS, het aangeboren afweersysteem van de gekweekte alvleeskliertumorcellen/weefsels activeren.

Een belangrijk onderdeel in het onderzoek is het bestuderen van activatie en veranderingen in het aangeboren afweersysteem van alvleeskliertumoren tijdens virusinfectie en behandeling. Om uit te sluiten dat waarnemingen tijdens dit onderzoek niet worden veroorzaakt door externe factoren, zoals verontreiniging door endotoxines in cel en weefselkweek, wordt dit product gebruikt.

De onderzoekers zijn voornemens om (een deel van) de resultaten van dit onderzoek te publiceren. Gezien de inhoud verwachten zij dat dit in een zeer vooraanstaande wetenschappelijk tijdschrift plaats zal gaan vinden. Het delen van kennis is belangrijk voor het onderzoek in het algemeen. Deze kennis fungeert namelijk weer als vliegwiel voor anderen. Voor deze publicatie is ons gevraagd of stichting Voorvechter benoemd mag worden, als organisatie die het onderzoek mede mogelijk hebben gemaakt. 

In de afgelopen maanden hebben wij aan dit onderzoek ruim €3800,- kunnen besteden aan de bovenstaande producten. Dit geld is onder andere afkomstig van het klaverjastoernooi in Buitenpost en verschillende donaties.

sla de handen in een!
Help mee en sla de handen in een!

Ook het verschil maken? Doneer of zet een actie op, het geld zullen wij besteden aan materialen, gebruikt bij onderzoek en faciliteiten op het gebied van kanker en kankeronderzoek.

 

Een gedachte over “Bijdrage aan Viro-immunotherapie Alvleesklierkanker

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: