Nieuws

Opbrengst goededoelendag Geuzencollege Vlaardingen.

Dat de actie dag een groot succes was, bleek tijdens de bewuste dag aan al het lekkers wat de leerlingen mee hadden genomen om te verkopen. Tijdens de verschillende workshops door konden de verschillende klassen het lekkers kopen in de kantine.
In de gymzaal was een waar hindernis parcours uitgezet, waarin de leerlingen zoveel als mogelijk rondjes probeerde te lopen. Nog nooit eerder was er zoveel mee gebracht door de leerlingen en nog nooit eerder is er zo’n geweldig bedrag bij elkaar gelopen en gekocht als tijdens deze editie.

Het doel waarvoor de leerlingen in de weer waren, is het onderzoek naar alvleesklierkanker in het Erasmus MC in Rotterdam, onder leiding van Dr Casper van Eijk is een onderzoek gestart waarbij een virus zodanig wordt gemuteerd, dat je niet meer ziek wordt van de virus, maar dat de virus de kanker bestrijd.

Voorbeeld van een geïnfecteerde cellen met virus

Voor dit onderzoek zullen wij materialen aanschaffen, die nodig zijn om de onderzoeken te kunnen uitvoeren, op het moment van schrijven moet dit nog worden bepaald. Zeker is wel dat de overhandiging zal plaats vinden in het Erasmus MC door twee leerlingen en daarbij zal het een en ander vastgelegd worden door een fotograaf. Een van de leerlingen heeft het meeste geld opgehaald in zijn eentje en de ander in ongelukkig ten val gekomen en daarbij een botbreuk opgelopen.

Het eindbedrag is vastgesteld op €2323,- wat verder zal worden aangevuld tot €2500,- Na de overhandiging zullen de wij hierover direct berichten.