Nieuws

Asbestsanering het Zuiden 10 jaar

Vandaag is het 10 jaar geleden dat asbestsanering het Zuiden startte in de asbestsaneringssector. Dit lustrum zou groots gevierd gaan worden. Allerlei activiteiten zouden georganiseerd worden. Maar naast alleen feest vieren, had Ruud Janssen ook het voornemen iets terug te doen, voor de maatschappij.

Zo kwam stichting Voorvechter in contact met Ruud Janssen. Ruud had het voornemen om sportieve evenementen te organiseren en op deze wijze geld bijeen te sporten, voor maatschappelijke doelen. Een van de doelen is een regionale stichting, de Speelgoedbank Peel & Maas | Leudal en het andere Stichting Voorvechter.

De link tussen Asbestsanering het Zuiden en Stichting Voorvechter kan gevonden worden in de relatie asbest en kanker. Asbest is een stof wat de vooralsnog ongeneselijke ziekte Mesothelioom kan veroorzaken. Door kundig asbest te verwijderen kan blootstelling aan asbest worden voorkomen. Dit kundige verwijderen heeft Asbestsanering het Zuiden de afgelopen 10 jaar gedaan en daar hun geld aan verdient. Ruud kijkt dan ook met trots terug op de afgelopen 10 jaar, wat die 10 jaren zijn bedrijf heeft gegeven, welke groei zij hebben doorgemaakt en welke ontwikkelingen hierdoor mogelijk zijn geworden.

Helaas heeft ook hier de Coronavirus roet in het eten gegooid, de spinningsmarathon werd gecanceld, maar ook het grote evenement om vanuit Parijs terug naar Panningen te fietsen met een gezelschap van vrienden en bekenden werd gecanceld. Toch zijn er een sponsoren geweest die hun toezegging, zelfs in deze tijd niet hebben terug getrokken. Hierdoor is er toch nog een mooi bedrag bijeengekomen, wat vandaag overhandig is aan Stichting Voorvechter.

dav

Na een fietstocht in kleine groepjes, werd op gepaste afstand het jubileum gevierd met vlaai, waarna de overhandiging heeft plaats gevonden.  Een geweldig bedrag van €2500,- zal worden overgemaakt. Met dit geld zullen we opzoek gaan naar een doel, wat onderzoek doet naar Mesothelioom, hierbij gaan de eerste gedachte uit naar het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Wanneer dit concreet is komen wij daar zeker op terug.

%d bloggers liken dit: