Nieuws

Een druppel die er ook toe doet.

Misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar een druppel die er ook toe doet.

 De strijd tegen alvleesklierkanker, een ziekte waar dagelijks 8 mensen aan overlijden in Nederland. Veel van deze mensen overlijden al binnen een jaar na diagnose. Hierom is een onderzoek gestart onder de officiële naam, oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen.

Het onderzoeksteam (samen gesteld door Support Casper) bestaat uit verschillende artsen en onderzoekers met verschillende disciplines. Zij zijn met name werkzaam in het Erasmus MC, LUMC en UMC. Om denken staat centraal in dit onderzoek. De ziekte zelf is niet meer de start in het onderzoek. Er wordt gedacht vanuit de kracht van de patiënt en het vermogen het eigen lichaam in te zetten, tegen deze kwaadaardige kanker. Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen.Met de uitkomsten van het onderzoek wordt gehoopt, dat er een echt verschil gemaakt kan worden voor mensen met alvleesklierkanker en andere moeilijk te behandelen tumoren zoals blaas-, prostaat-, en hersentumoren.

Er wordt een een hogere overlevingskans en meer kwaliteit van leven verwacht, omdat patiënten weer in staat worden gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Daarnaast is de verwachting dat de nieuwe gepersonaliseerde therapie aanmerkelijk goedkoper zal zijn dan de traditionele behandelingen die patiënten nu moeten ondergaan.
 
De bijdrage die Stichting Voorvechter heeft geleverd in dit onderzoek, lijkt als een druppel op een gloeiende plaat. Zeker wanneer het je stappenplan van dit onderzoek bekijkt. Voor een tweede keer hebben wij aan dit onderzoek een bijdrage geleverd, door een aantal Cytotox kits en de RNA isolatie kits te bekostigen.
 
Wij blijven dit onderzoek volgen en waar mogelijk ook ondersteunen. Ook in actie komen voor dit onderzoek of een andere? Laat het ons weten, samen kunnen wij meer dan alleen.
een druppel
Ook met een druppel kan je het verschil maken.
%d bloggers liken dit: