Nieuws

Een stap dichterbij…..

Uit een opwelling geboren, nog voor de stichting was opgericht, kwam het idee om een oversteek te maken met de waterfiets van Rotterdam naar Londen.

Eerder konden we al melden dat Holland Herstel Groep hierin een aandeel gaat nemen en de volgende stap is dan het verkrijgen van een waterfiets.
Hierop is er contact gezocht met enkele partijen welke tot op heden niet meer gereageerd, op een partij na en daarmee hebben we (Voorvechter en Holland Herstel Groep) vandaag gesproken.

Een stel enthousiaste studenten van de TU delft. Zij hebben de nodige kennis in huis om een waterfiets te bouwen. De komende tijd gaan zij aan de gang om een ontwerp te maken. Waarop voort borduurt kan worden.
Het zijn niet de eerste de beste studenten, ze zijn lid van de Delft Waterbike Technology en hebben in de afgelopen decennia de nodige ervaring opgedaan in verschillende Europese wedstrijden op verschillende disciplines, hier valt meer over te lezen op www.delftwaterbike.nl

Een eerste wijziging in het plan is inmiddels al doorgevoerd, er moeten twee personen fietsen, het is tenslotte een tocht van ruim 300KM met een max snelheid van 8km/h.
Uitgangspositie wordt een catamaran, kan niet wachten op de eerste ontwerpfase.
Toch zal het nog tot eind 2015 duren eer de waterfiets gebouwd kan zijn.

Daarnaast is besproken het doel van deze actie, gezien de raakvlakken die wij met elkaar hebben, zal de komende tijd gezocht worden naar een doel die aansluit bij Mesothelioom, een kankersoort veelal veroorzaakt door asbest. Asbest is veel toegepast en met name in de maritieme sector gebruikt als isolatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *