Nieuws

Eindresultaat oliebollen 2017/2018

Het resultaat van de oliebollen is bekend.

Des ondanks de jaarwisseling voor deze oliebollen actie niet gunstig viel, mogen we toch terugkijken op een geslaagde actie. Het aantal bestellingen was minder door uitblijven van bestellingen bij bedrijven. Voordeel dan wel dat we later konden beginnen met bakken en het rustiger aan konden doen.

Ook dit jaar konden we gebruik maken van de faciliteiten van Verkade b.v. Lekker warm kon het beslag Rijssen. Kregen we geregeld een bakkie en konden we de oliebollen bakken.
Een ander voordeel is dat we de oliebollen, niet gelijk weg moesten, waardoor er minder stress is om de oliebollen op tijd weg te brengen.

Het aantal oliebollen dat gebakken moesten worden waren er dit jaar 273.

 

Een dergelijk aantal zou een bedrag opleveren van omstreeks €190,- Dan zijn daar de kosten nog niet van af gehaald. Deze laatste kosten worden gesponsord. Daarnaast worden de oliebollen ook duurder betaald. Of werden er oliebollen betaald die niet besteld zijn.
Waarmee het eindbedrag uit moet komen op €402,- 
Rond de jaarwisseling van 2016/2017 zijn er 584 bollen verkocht en was de opbrengst €536.
Daarmee mogen ondanks minder bestellingen tevreden zijn met deze opbrengst.

Mede doordat er minder oliebollen gebakken gebakken hoefde te worden, was er ook gelegenheid om te experimenteren met appelflappen. Hiervan kan gezegd worden dat het experiment geslaagd is en wij deze de volgende jaarwisseling ook zullen aanbieden. Veel oliebollen werden dit jaar ook opgehaald, waarbij een enkeling ons experiment zag, wilde proeven en gelijk een aantal afnam.

We kijken terug op een mooi oliebollen-jaar. 😉

En eind december zijn we er weer!
U ook?