Nieuws

Financieel jaaroverzicht 2020

Uitgave:

Helaas door de komst van Corona hebben we niet veel gedaan. Ons eerste project wat we zouden gaan doen was de jaarlijkse Paasbroden actie. Maar zoals zoveel dingen het afgelopen jaar is deze ook niet door gegaan.

Wat wel gewoon door is gegaan zijn de kosten, die we hebbeen moeten maken. In het onderstaande overzicht, zijn de uitgave weergegeven.Hierbij zijn 2 kosten posten ten behoeven van stichting Voorvechter zelf, de bankkosten en de website kosten.

De kosten “project” zijn de kosten die gemaakt zijn om doelen te bekostigen. In dit geval is het slechts een doel geweest. We hebben hiermee een bijdrage geleverd aan het Earasmus MC, voor het project SPECTRIM. Ook hierbij hoorde een officiele overhandiging en zou plaats vinden op basisschool de Christal, helaas zorgde ook hier Corona voor roet in het eten.

 

Inkomsten:

In 2020 hadden we gelukkig ook nog inkomsten. Onze inkomsten krijgen wij via de vrieden van Voorvechter, Doelshop en giften. Met de inkomsten, afkomstig van de vrienden van, willen we de kosten denken voor stichting Voorvechter zelf. Dit was €10,- per maand, waar de kosten per maand €16,58 bedragen en daarmee een te kort is van €6,58 per maand. Graag verwelkomen we nieuwe vrienden, om onze kosten te dekken, alles wat meer wordt ingebracht door onze vrienden, zal worden besteed aan projecten.

Doelshop was in 2020 goed voor €46,90 om mooi bedrag wat “gratis” bij ons binnen komt door online aankopen op www.doelshop.nl Toch was hier de verwachting hoger, juist door de Corona werd er meer online gewinkeld, helaas wordt daarbij te weinig gedacht aan doelshop. Het is een handeling meer, maar leverd wel inkomsten op zonder dat het eigen geld kost.

De grootste inkomsten kwamen uit giften, waarbij de grootste gift van Asbestsanering het Zuiden kwam, met een bijdrage van €2500,- Dit geld zal besteed gaan worden in het AVL in Amsterdam, voor onderzoek naar Mesothelioom, een kankersoort veroorzaakt door asbest. Het resterende bedrag is geschonken door verschillende personen.

In onderstaand diagram het vermogen van stichting Voorvechter per 31-12-2020 afgezet tegen het vermogen van 31-12-2019. Schulden heeft stichting Voorvechter niet.

Wat gaan we met het vermogen doen in 2021?

De gift van Asbestsanering het Zuiden is gekoppeld aan het onderzoek wat wordt gedaan in het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Prof. dr P. Baas doet onderzoek naar Mesothelioom. Voor dit onderzoek wil men een aantal e-Noses aanschaffen. Omdat een e-Nose meer kost dan de beschikbare €2500,- zal 2021 in het teken staan van dit onderzoek en zullen wij opzoek gaan naar tenminste €12500,-

Hiervoor zijn acties ten behoeven van dit doel meer dan welkom. Ook is op de site een doneerbuton aangemaakt. Waardoor het makkelijker moet worden om geld te doneren.