Nieuws

Geuzencollege Vlaardingen

Traditie getrouw is de goede doelen dag, op de dag van pakjesavond bij het Geuzencollege. We krijgen niets we geven is het motto. Door middel van een parcours in de sportzaal, over verschillende toestellen heen, moesten zoveel mogelijk rondjes gelopen worden, in 20 minuten tijd. Een sponsorloop, waarmee zo veel mogelijk geld opgehaald wordt. En dit jaar is het doel Voorvechter.

In de aanloop van dit evenement, hebben wij met de leerlingen uit de 2e klas een doel uitgekozen. Met een kleine presentatie in de verschillende klassen en ons promo filmpje werd uitgelegd wat Stichting Voorvechter doet. En werden een tweetal doelen voor de opbrengst voorgelegd. Uiteraard hebben we beide doelen toegelicht, waarna de leerlingen met elkaar in debat konden gaan over het te kiezen doel. Met grote meerderheid is na opmaken van de stemming gekozen voor het Alvleesklierkanker onderzoek in het Erasmus MC van Support Casper.

5-12 was de dag waar het allemaal gebeurde, ouders werd gevraagd om etenswaar te maken voor de verkoop in de aula. Dat was niet aan dovemansoren gericht, het ene baksel na het andere werd aangeleverd in de keuken van de aula. Maar ook Koekela en Hema Vlaardingen Centrum hebben een bijdrage geleverd met taarten, donuts en cupcakes.

deel van de gemaakte lekkernijen

Terwijl de ene klas bezig was met het verorberen van al het lekkers tegen betaling, was een andere klas bezig met de sponsorloop en andere klassen kregen leuke workshops (graffitispuiten, debatteren, toneel, pannekoeken bakken en veel meer) en om het half uur werd dan weer gewisseld. De school had een mooi luchtkussentoestel in de aula geplaatst waar de competitie aangegaan kon worden in een duel, zover mogelijk een gewicht te plaatsen, terwijl je aan een dik elastiek werd terug getrokken.

Na een geslaagde dag, nu afwachten wat het eindbedrag wordt. Met het eindbedrag zal samen met het team van onderzoekers in het Erasmus MC een doel gedefinieerd worden. Daarna zal er een overhandiging plaats vinden met aantal van de Leerlingen, die de meeste inzet heeft gedaan en of geld hebben opgehaald.