Nieuws

Mesothelioom

Na de gesprekken met de TU-delft (Delft Waterbike Techonolgy (DWT)) hebben we inmiddels een gesprek gehad in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit is het kennisinstituut van Nederland op gebied van kanker en een zeer belangrijk instituut in de wereld als het gaat om kankeronderzoek.
Helemaal bijzonder is dat de onderzoekers in het zelfde gebouw werken als de artsen, die de behandelingen uitvoeren en daardoor veel contact momenten hebben, om het nodige met elkaar te delen
.

Nu de waterfiets in ontwerp is, zijn we gaan zoeken naar een  doel van deze sponsor actie, deze hebben we gevonden in het Antoni van Leeuwenhoek en wel gericht op Mesothlioom. De nodige uitleg zat hem in de doelstellingen van onze stichting. Niet zomaar geld in een onderzoek steken maar duidelijk aanwijsbaar waar in het onderzoek het geld zit. Dit is niet de gebruikelijke wijze van handelen. Toch zal deze manier van fondsen werven omarmd worden en zal de komende weken met verschilleden artsen en onderzoeksleiders gekeken worden naar mogelijkheden.
 

Maar wat is Mesothelioom?

Mesothelioom is een kanker soort welke veelal wordt veroorzaakt door asbest. Jaarlijks krijgen 400 mensen deze ziekte. Het is een soort long- of buikvlieskanker. Met name de longvlieskanker is de meest voorkomende soort. Het vervelende van deze ziekte is dat na gemiddeld 20 jaar na de blootstelling de ziekte zich kan openbare.

Na diagnosestelling sterft 80% van de patiĆ«nten  binnen een jaar aan de gevolgen van deze ziekte. De ziekte is op dit moment nog ongeneselijk en komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.

Asbest is door de jaren heen voor verschillende doeleinde gebruikt, werknemers welke  veelvuldig en onbeschermd met asbest hebben gewerkt , zoals (scheeps-) isoleerders, timmerlieden, bankwerkers en of monteurs hebben het grootste risico gelopen.

Om die reden willen we in de actie de bovengenoemde branches benaderen en de huidige asbest saneringswereld.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: